marți, 12 august 2008

Asteptand ghilotina


Am visat o lebada alba cu doua capete care era in pericol; urma sa piarda unul. O imagine puternica, un semn cu adevarat autentic ce a ajuns in momentul cel mai potrivit. Din nefericire cred ca ar fi fost mai bine sa se petreaca in somnul altcuiva. M-am trezit inainte sa cada ghilotina. O mica precautie a inconstientului sau poate un final suspendat. Cum poti sa desparti ceva ce este de nedespartit? Si cum te simti tu, parte rupta violent dintr-un trunchi comun? Poti sa rupi o parte din intreg fara sa distrugi si cealalta parte? Azi mi-am propus sa vorbesc despre despartire. Dar nu pot, pentru ca ea nu exista. Exista alienare, exista nebunuie, exista separare fizica, dar despartirea nu exista cu adevarat. Cu orice relatie pe care o avem inselam pe cineva. Si stim asta. Numai ca am uitat. Sau ne convine sa uitam.
Acest simbol al lebedei cu doua capete este in directa legatura cu relatia intima. In ritualul de imperechere al acestei pasari intra un fel de incolacire a gaturilor (Bartholomaeus Anglicus, De proprietatibus rerum, cartea 12). De asemenea lebada, in alchimie, era un simbol al arsenicului, reprezentat si prin doua cercuri legate printr-o linie, ceea ce trimite din nou la imaginea din visul meu. Un simbol si mai graitor al arsenicului este cel din partea stanga, unde capetele lebedelor sunt unite de acelasi trunchi in forma de cruce.
Ceea ce este mai important este ca visul s-a intamplat exact intr-un moment in care simbolismului lui nu poate fi interpretat altfel. Finalul insa ramane nedezvaluit. Pana atunci, astept ghilotina....

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hey, love your blog Basti! It's true that I don't understand a word from it, but I love the pictures and the music. One day I will make you translate every word! :) I know you're going through a rough time, but remember that your friends are always with you. And I will always be here for you no matter what - and I'm most serious when I say that. You are my most precious friend. Do not blame yourself if someone does not apreciate you as you deserve. I've never met someone so beautiful. I wonder where you are. It's getting late and I can't reach you. I'm also hurting because I don't know what to do.